Hoy os traigo otra receta vegetal que les gusta mucho a los peques de casa,
bueno, y también a los no tan pequeños hehehe
Torta de cabaceira:
Cabaceira - Farinha (aprox. 2 vasos) - Pan ralado - Sal - 3 ovos - Leite - Manteiga - Noz moscada
Pelase a cabaceira e cócese en auga com sal, deixase escorrer para que solte a auga e esmágase cum garfo.
Para a bechamel: cocinhamos com manteiga umhas dúas culheradas de farinha, tostámola e engadimos a cabaceira, remexemos e imos engadindo leite aos poucos para facer umha bechamel mesta. Despois botamos a noz moscada.
Fora do lume, engadimos 3 ovos batidos e probamos como está de sal.
Num molde esfregado de manteiga e polvilhado de farinha botamos todo o rustrido. Por riba cobrimos co pan ralado e ums anacos de manteiga.
E ao forno até que o pan se torre.
Torta de calabacín
Calabacín - Harina (aprox. 2 vasitos) - Pan rallado - Sal - 3 huevos - Leche - Mantequilla - Nuez moscada
Se pela el calabacín y se cuece en agua con un poco de sal,
luego se deja escurrir hasta que suelte el agua y se machaca con un tenedor.
Para la bechamel, cocinamos con mantequilla unas dos
cucharadas de harina, la tostamos y añadimos los calabacines, revolvemos y
añadimos leche poco a poco haciendo la bechamel espesa. Hechamos la nuez
moscada.
Fuera del fuego añadimos 3 huevos batidos y probamos cómo
está de sal.
En un molde untado de mantequilla y espolvoreado de harina
echamos el mejunje. Por encima cubrimos de pan rallado y echamos un poquito de
mantequilla.
Al horno hasta que esté tostadito el pan rallado.