23 de outubro de 2013

4 Recursos para Samaín - Halloween à moda galega


O Samaín é o antergo do Halloween americano, era umha das datas máis importantes do ano para os celtas, pois marcaba o comezo do ano novo e do inverno. Nestas datas ademáis a fronteira entre o mundo dos vivos e o mundo dos mortos desaparecía e os mortos retornabam  às súas casas para visitar aos familiares, na procura de alimento ou de calor no lume da lareira.

Minha nai conta que cando nena aló en Santiago, baleiraban cabazas dándolhes olhos e boca e prendían dentro umha candea, despois punham as cabazas polos caminhos à noite "porque lles daba medo" e asustar aos caminhantes e así a gozaban os cativinhos daquela, xogando a asustarse.



Nós adornamos a casa para este día com cousas feitas na casa, tamém baleiramos umha cabaza e co recheo facemos chulas, coma todos os anos imos ler "A noite de Samaín", de Pepe Carreiro e outras historias asustadoras (a estántiga, as meigas chuchonas,... quem sabe?).

Também iremos à procura de lambetadas, porque tamem há que celebrar o Halloween :D nesta casa estamos sempre prontos para ir de festa :D



Facer chulas de cabaza:
 


Chulas de cabaza:

Ingredentes:
Farinha (aproximadamente 2 vasos), azucar (2 vasos), 3 ovos, cabaza, aceite, sal.

Pélase a cabaza e cócese em auga cumha pouca sal, despois deíxase escorrir até que solte a auga.
Numha tarteira grande botamos a cabaza, o azucre, os ovos e a farinha. Remexemos todo coa "mini-mini" como lhe chamaba a minha avoa, e  acrescentamos de farinha até que fique umha crema mesta.
Para rematar, imos botando a culheradas para fritila em aceite bem quente.




Máis cousinhas:

4 comentários:

Phyllis disse...

I love the embroidered pumpkin. It is beautiful. The chalus look tasty, but I am not sure how to translate the recipe. Thank you for linking up and showing us how you celebrate Halloween.

♥ meninheira ♥ disse...

Phyllis, thanks a lot for the visit and the comment :D

I try to translate with my terrible english :D

--------------------
Pumpkin Fritters:

Ingredients:
Flour (about 2 cups), sugar (2 cups) 3 eggs, pumpkin, oil, salt.

Peel the pumpkin and cook in salted water, then drain off until the pumpking release all the water.

In a large pot put the pumpkin, the sugar, the eggs and the flour and mix with a mixer until you have a thick cream (if necessary, add more flour).

Finally, fry in hot oil pouring the cream scoops.

A big hug
meni*

paideleo disse...

Meu pai tamén me contaba que baleiraban nabos e que lles puñan paus en vez de dentes para asustar á xente nos camiños.

♥ meninheira ♥ disse...

Paideleo!! que sorpresa tam agradável ter-te por estas terras!! :D

Grazas por deixala testemunha e pola visita.

Um biquinho enorme, enorme
m*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...