15 de março de 2014

0 Entroido e Torta de Huesitos

O pasado entroido fomos a umha reunión da LUDOTEGA (espazo de lecer para nenas e nenos galegofalantes em Barcelona) que incluía umha comida em comúm. Como bos larpeiros, errr quiría dizer galegos, tamém había um monte de sobremesas. Nós como sempre andamos a correr (por ir antes demasiado despazo) pois fixemos umha sobremesa rápida e sinxela pero mooooooooooooooi rica!!

É iso que dan em chamar "TORTA DE HUESITOS" porque o sabor recorda moitísimo a eses pasteis.

Simplemente leva barquilho dese que se merca com forma de prato e máis Nutella.
Primeiro amolecemos a Nutella ao "banho María" e imos pondo barquilho untado coa Nutella (sem pasarse que despois empalaga) um sobre outro para rematar cumha capa máis contundente de Nutella hehehehe. Nós despois decoramos co mesmo barquilho feito anaquinhos.
Despois conven enfriala um chisco.

Ao cortala vense as capas de barquilho e máis o chocolate. É supersinxela de fazer e tivo moito éxito porque a verdade é que está bem boa, um pracer para os chiculateiros hehehehe




El pasado entroido (carnaval tradicional gallego) fuimos a una reunión de la LUDOTEGA (espacio de ocio para niños y niñas gallegohablantes en Barcelona) que incluía una comida en comúm. Como buenos golosos, errr quería decir gallegos, también había un montón de postres. Nosotros como siempre andamos a correr (por ir antes demasiado despacio) pues hicimos un postre rápido y sencillo pero muuuuuuy rico!!.

Es eso que llaman "TARTA DE HUESITOS" porque el sabor recuerda muchísimo a esos pasteles.

Simplemente lleva barquillo de ese que se compra con forma de plato y Nutella.

Primero ablandamos la Nutella al "baño María" y vamos poniendo barquillo untado con la Nutella (sin pasarse que después empalaga) uno sobre otro para terminar con una capa más contundente de Nutella hehehehe. Nosotros después la decoramos con el mismo barquillo hecho pedacitos.
Después conviene enfriarla un poquito.

Al cortarla se le ven las capas de barquillo y chocolate. Es supersencilla de hacer y tuvo mucho éxito porque la verdad es que está bien rica, un placer para los chocolateros hehehe

Sem comentários:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...